fredag 25 september 2009

Alcalá de Henares






Till utlandet igen, närmare bestämt till Alcalá de Henares utanför Madrid. Estadio Municipal del Val är hemmaplan för Real Sociedad Deportiva Alcalá. Här syns bilder från en match i Segunda B mot Rayo Vallecano 2005. Publiken kommer nära plan och läktarna på alla sidor går ut till planens fulla längd och bredd.

Arenan gav en intim känsla till skillnad från de flesta svenska idrottsplatser i motsvarande klass. Det var inga maffiga läktare med inbyggda kiosker och barer, utan precis som på olika "-vallen" och IP här, ett stängsel och små fristående hus för dessa faciliteter. Dessa -vallen och IP brukar vara som ett enda stort öppet fält och skillnaden till "el Val" gjordes nog dels av det självklara i att det var läktare runtom hela plan men också att det inte var ett nätstängsel långt från läktaren utan en mur som låg nära inpå läktaren. Kunde tyvärr inte gå runt på anläggningen och kolla eftersom jag åkt dit med Rayobussarna.

Iallafall, jag gillade anläggningen. Framför bortasupportrarnas sektion fanns ett högre stängsel men inte framför övriga - som ni kan se på en bild så stormade de glada Alcalá-supportrarna planen i glädje över att ha nått kvalplats till andradivisionen. Ingen SKANDAL, utan blott fotbollsglädje. Idioti var det däremot när nån grupp av hemmalagets ultras ansåg att det var nödvändigt att kasta sten mot Rayofansens bussar när de brände på ute på motorvägen. Jaja, det hör inte till den här bloggens ämne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar